مشاوره حرفه‌ای را، با کارشناسان ما تجربه کنید

مشاوره حرفه‌ای را، با

کارشناسان ما تجربه کنید

اسکن کف پا

پا یکی از مهمترین اعضای حرکتی و تحمل وزن بدن می باشد که وجود عارضه در این عضو می تواند منجر به اختلال در راه رفتن و یا ایجاد اختلال در سایر مفاصل بدن گردد بنابراین در معاینه ی این قسمت باید دقت زیادی لحاظ شود .یکی از روش های جدید امروزی که به این کار کمک شایانی کرده دستگاه اسکن کف پاست. اسکن پا فرایندی است که داده های جزئی و دقیقی را در مورد پاها، از جمله طول پا، عرض پا، محیط پا، ارتفاع کف پا، ارتفاع قوس و سایر اندازه گیری ها ثبت می کند.همچنین اسکن کف پا یک ابزار مفید برای شناسایی مشکلات اساسی در عملکرد پا و راه رفتن است که ممکن است با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نباشند. به طور کلی اسکن کف پا به شناسایی هر ناحیه ی تحت فشار در کف پاها که ممکن است باعث درد شود،کمک می کند.
اسکن پا نسبت به روش های سنتی دقیق تر است و دقت آن کمتر از یک میلیمتر می باشد.

انواع اسکن کف پا

دو نوع اسکنر های نوری و فشاری بسیار رایج هستند و معمولا در مراکز ارتوز و پروتز موجود اند و هرکدام ازین اسکنر ها اطلاعات خاصی را در اختیار فرد متخصص قرار میدهند که می تواند باعث ایجاد تغییراتی در کفی طبی شود.اسکنر های نوری از طریق نور می توانند میزان تمرکز فشار را در هر نقطه از پا نشان دهند اما اسکنر های فشاری که امکان اسکن داینامیک و استاتیک را به ما می دهند به صورت یک صفحه با تعداد بسیار زیادی از سنسور های فشاری می باشند که میزان فشار هر نقطه از پا و الگوی فشاری کف پا را به ما می دهند.

در اسکن کف پای استاتیک شخص روی یک سطح شیشه ای می ایستد و وزنش را مستقیم روی هردو پا می اندازد، سپس توزیع فشار روی سطح بررسی میشود و یک پرینت از کف پا داده می شود. در اسکن داینامیک، تجهیزات خاصی به پای فرد متصل میگردد و موقع راه رفتن و فعالیت وضعیت توزیع فشار بررسی می شود. در این نوع اسکن اطلاعات بیشتری را درمورد نحوه ی راه رفتن، زوایا، انحرافات خاص در هر مرحله از راه رفتن و تمرکز فشار در هنگام گام برداشتن و … به دست می آوریم
ناهنجاری های بسیاری را می توان از تجزیه و تحلیل این اسکن ها به دست آورد و با ساخت یک کفی مناسب از عوارض آن پیشگیری یا آن را اصلاح نمود . معمولا اطلاعات حاصل از اسکنر ها به نرم افزار های طراحی کفی داده شده و کارشناس اورتوتیست با توجه به اسکن و اطلاعات موجود، کفی طبی مناسب منطبق با شرایط پای فرد را طراحی کرده و سپس به پرینتر های سه بعدی فرستاده می-شود تا کفی طبی تراش داده شود.

مزایای اسکن کف پا

  •  اطمینان از دقت و صحت اندازه ها در ساخت ارتوز
  • بدون اشعه مضر
  • سازگاری با محیط زیست و داشتن ضایعات کمتر در مقایسه با روش قالب گیری با گچ
  • انجام سریع و کم هزینه
  • نشان دادن توزیع فشار وزن در کف پا
  • مشخص نمودن دفورمیتی های پا

مطالب مرتبط

به اشتراک گذاری این صفحه