مشاوره حرفه‌ای را، با کارشناسان ما تجربه کنید

مشاوره حرفه‌ای را، با

کارشناسان ما تجربه کنید

کفش و کفی طبی

کفش بخش مهمی از پوشش انسان است که نقش های مختلفی مثل محافظت از پا در برابر محیط، گرما و سرما، رطوبت، آلودگی، کمک به راه رفتن و… برای آن تعریف میشود. علاوه بر اینها کفش یک رابط بین بدن انسان و محیط فیزیکی است. یک کفش مناسب،کفشی است که حین پوشیدن علاوه بر پا قسمت های دیگر بدن هم احساس راحتی کنند و فشار اضافی به هیچ یک از مفاصل و اندام های بالاتر وارد نشود.

به طور کلی کفش های طبی برای ایجاد راحتی، تسکین درد، حمایت از پا،اصلاح یا جلوگیری از پیشرفت بدشکلی (deformity) و در بعضی موارد برای پیش گیری از ایجاد بدشکلی استفاده می شوند. بسته به میزان و نوع بدشکلی یک کفش طبی مناسب میتواند برای اصلاح پا کافی باشد.

پوشیدن کفش های طبی مزایای متعددی دارد، این نوع کفش ها ضمن حمایت از قوس،فضای بیشتری را برای انگشتان پا و پاشنه فراهم می کنند و همچنین با دارا بودن دیواره ای محکم ثبات زیادی را برای فرد فراهم می کنند علاوه براین کفش های طبی می توانند مشکلات پارا تا حدودی اصلاح کرده و تحرک را بهبود ببخشند.

کفش های طبی در سبک های مختلفی از جمله چکمه،صندل و … موجود هستند.
برای ساخت کفش های طبی، یک متخصص ارتوز و پروتز در مراکز ارتوز و پروتز معمولا باید از پای مراجعه کننده قالب گیری نماید و پس از ایجاد اصلاحات لازم به فرد تحویل دهد. در مطلب “کفش طبی” می توانید اطلاعات بیشتری در مورد آن به دست آورید.
کفی های طبی ،ارتوز هایی هستند که برای حمایت و تسکین پا در شرایط مختلف برای قرار گرفتن در کفش ،طراحی شده اند. کفی ها انواع متفاوتی دارند که می توانند برای صافی کف پا، قوس زیاد کف پا، خار پاشنه ، فاسیای کف پا ، متاتارسالژیا ، تسکین درد ، کاهش فشار و… استفاده شوند.
بدشکلی های پا می توانند درد و عوارض زیادی را بر جای بگذارند. برای مثال صافی کف پا ، هنگام دوییدن منجر به چرخیدن پا به سمت بیرون و ایجاد درد می شود همچینین می تواند منجر به التهاب تاندون آشیل یا تاندونیت عضله ی tibialis posterior شود. برای جلوگیری از مشکلاتی ازین قبیل می توان از کفی های طبی مناسب استفاده کرد.

به طور کلی کفی ها انواع متفاوتی دارند. براساس عملکرد ، کفی هارا می توان به دو دسته ی کاربردی (functional) و تطابقی (accommodative) تقسیم بندی کرد. کفی های functional زمانی استفاده می شوند که قصد داریم بدشکلی را اصلاح کنیم و فرد با استفاده از این کفی تا حدی بهبود میابد در این نوع کفی ها معمولا برای ایجاد تغییرات فشار اعمال می شود یا فشار از قسمتی از پا برداشته می شود. اما در مواردی که اصلاح ممکن نیست از کفی های تطابقی استفاده می کنیم در این حالت فشاری به پا وارد نمی شود و قصد اعمال تغییرات نداریم بلکه هدف از استفاده از این نوع کفی ایجاد بستری مناسب برای بدشکلی و جذب مناسب ضربه حین حرکت است.

کفی طبی باید توسط متخصص و از طریق قالب گیری و یا اسکن کف پا از پای فرد و متناسب با شرایط فرد ساخته شود در غیر این صورت می تواند نتایج عکس به دنبال داشته باشد.

مطالب مرتبط

به اشتراک گذاری این صفحه