مشاوره حرفه‌ای را، با کارشناسان ما تجربه کنید

مشاوره حرفه‌ای را، با

کارشناسان ما تجربه کنید

پروتز دست

همه چیز درباره دست مصنوعی

دست یک جز جدایی ناپذیر از بدن انسان است که برای انجام حرکات پیچیده و توانمندسازی انسان برای برقراری ارتباط با محیط اطراف خود و انجام اکثر فعالیت های روزمره اهمیت دارد. بنابراین قطع عضو دریک یا هردو دست میتواند عوارض فیزیکی و روانی زیادی را به فرد تحمیل کند.

انواع قطع عضو در دست

قطع مفصل شانه، قطع بالای آرنج ،روی آرنج،زیرآرنج، قطع از مفصل مچ ،قطع دست،قطع بخشی از دست و قطع انگشتان
از علل شایع قطع عضو در دست میتوان از تروما،بیماری ،عفونت و سوختگی نام برد.
پروتز یا اندام مصنوعی به وسیله ای گفته می شود که توسط یک فرد متخصص ساخته شده و جایگزین عضو قطع شده می گردد.پروتز های دست اشکال و طرح های متفاوتی دارند که با توجه نوع قطع عضو و شرایط بیمار انتخاب می شوند .به طور کلی پروتز های دست را به سه دسته ی غیرفعال(passive) ، مکانیکی و الکترونیکی تقسیم بندی می کنند:

1.پروتز passive (غیرفعال): گروهی از پروتز ها هستندمثل پروتز های زیبایی که در واقع حرکتی ندارند یا اگر حرکتی دارند توسط دست مقابل یا اشیایی است که فرد می تواند به آن ها تکیه کند و پوزیشن دست را تغییر دهد،صورت می گیرد. این نوع پروتز به عنوان پر کننده ی فضا های خالی قسمت از دست رفته و همچنین زیبایی کاربرد زیادی دارد و میتواند به عنوان تکیه گاه هم استفاده شود. پروتز های زیبایی به نوعی دغدغه ی روانی بیمار را برای دیده نشدن یا بهتر دیده شدن اندام قطع شده کاهش میدهند که این ویژگی منجر به افزایش اعتماد به نفس فرد و کمک به افزایش فعالیت های فرد میگردد که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است .استفاده ازین پروتز نسبت به انواع دیگر راحت تر ،سبک تر وزیباتر می باشد.
2.پروتز مکانیکی: به علت عدم استفاده از قطعات الکترونیکی در این پروتز ها،برای حرکت از سگمان های سالم و فوقانی تر بدن یا در صورت ممکن از اندام مقابل استفاده می شود و اغلب بانداژهایی دارند که به شانه متصل می شوند .این پروتز ها تا حدی حرکت را فراهم می کنند و کار با آن ها اغلب ساده می باشد همچنین این نوع پروتز معمولا نیاز به تعمیر ندارد و نسبت به پروتز های الکترونیکی سبک تر و کم قیمت تر می باشد. ازین پروتز ها می توان در سطوح پایین تر مثل انگشتان هم استفاده کرد که در این حالت فرد میتواند با خم کردن انگشتان دیگر یا با استفاده از دست دیگر ،انگشت های پروتزی را حرکت دهد.
3.پروتز های الکترونیکی: این پروتز ها انواع متفاوتی دارند به طور کلی به وسیله ی نیروی خارجی (باتری یا موتور) کار می کنند. معمولا 2الکترود دارند که از عضلات باقی مانده ی فرد فرمان می گیرند در بعضی از انواع پروتز های الکترونیکی دست هر انگشت به صورت جداگانه یک موتور دارد که هر موتور به صورت جداگانه برنامه ریزی می شود در این صورت هر انگشت میتواند پوزیشن های خاص خود را داشته باشد و در نتیجه حرکات دست طبیعی تر بازسازی می شود.معمولا این پروتز ها روکش زیبایی هم دارند و قیمت این پروتز های الکترونیکی از سایر پروتز ها بیشتر است و حساسیت و عملکرد بیشتری هم دارند.

مطالب مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

به اشتراک گذاری این صفحه