قیمت پای مصنوعی | هزینه ساخت پروتز پا

ساخت انواع ارتوز

ساخت انواع پروتز

پر بازدیدترین مقاله‌ها

2 دیدگاه
دسته: پروتز پا, پروتز ها, وبلاگ
90 2,848 بازدید
90 2,848 بازدید
2 دیدگاه

هزینه ساخت پروتز (پای مصنوعی) یکی از مهم ترین مسائلی است که ذهن فرد قطع را به خود مشغول می کند. لازم به ذکر است که قیمت پای مصنوعی به فاکتورهای زیادی مثل سن، جنس، هدف از عملکرد و … بستگی دارد.

گاهی تنوع بالای قیمت، می تواند باعث ایجاد ابهاماتی برای افراد شود. در این مطلب سعی شده به بررسی تمام جوانب هزینه های یک پای مصنوعی بپردازیم.

به طور کلی نوع قطع عضو ، مراحل ساخت (مثل معاینه و ارزیابی ، قالبگیری و …)، قابلیت ها و ویژگی های هر یک از انواع پروتز های پا ،تاثیر مستقیم بر قیمت و هزینه ی نهایی این گروه از اندام های مصنوعی دارند که هر کدام به طور جداگانه براساس تعرفه ی انجمن علمی ارتوز و پروتز مشخص می گردد.

قیمت پای مصنوعی به چه عواملی بستگی دارد و چگونه تعیین می شود؟

سطح قطع عضو (بالای زانو / زیر زانو)

یکی از مهم ترین عواملی که در قیمت پای مصنوعی اثر گذار است ناحیه ی قطع عضو می باشد. هر چه سطح قطع عضو بالاتر باشد به دلیل استفاده بیشتر از قطعات، مدت زمان بیشتر برای ساخت و استفاده بیشتر از مواد، هزینه کلی پروتز نیز بیشتر خواهد بود. سطوح قطع عضو میتواند شامل : قطع بخشی از پا (partial foot) ،قطع از مچ پا، قطع زیر زانو ، قطع روی زانو، قطع بالای زانو یا قطع از لگن باشد. هرکدام ازین موارد قطعات و مراحل ساخت متفاوتی نیاز دارند درنتیجه هر نوع قطع عضو هزینه خاص خود را به دنبال دارد.
*لازم به ذکر است که دو قطع عضو به ظاهر مشابه (مثلا دو قطع عضو بالای زانو) الزاما هزینه های یکسانی ندارند و با توجه به شرایط فرد و قطعات به کار رفته و اقدامات صورت گرفته، میتوانند از نظر هزینه متفاوت باشند.*

نوع قطعات به کار رفته در پروتز

یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیر گذار بر قیمت پروتز پا، نوع قطعات به کار رفته در پروتز می باشد. انتخاب قطعات مشروط به سطح قطع عضو، خواسته و توانایی فرد قطع عضو، شرایط وی و نوع استفاده ای که می خواهد از پروتز داشته باشد،می باشد.
بعنوان مثال در پروتز زیر زانو، به یک پنجه، لاینر یا سافت سوکت و اتصالات نیاز داریم ولی در صورت قطع عضو از بالای زانو، هزینه مفصل زانو نیز اضافه می شود و همچنین اگر از لگن (مفصل هیپ) قطع عضو صورت گیرد، هزینه ی مفصل لگن نیز به سایر هزینه ها اضافه می گردد. همه قطعات نامبرده شده با توجه نوع مکانیکی یا هوشمند بودن قیمت های متفاوتی دارند و بر هزینه نهایی پروتز پا تاثیر می گذارند. در نظر داشته باشید قطعات پروتز پا معمولا وارداتی هستند و تحت تاثیر قیمت ارز قرار می گیرند و می توانند در زمان های مختلف قیمت های متفاوتی داشته باشند.

قیمت قطعات پروتز پا

در حیطه ی مفاصل پروتزی مورد استفاده، هزینه ها می تواند در بازه 10 میلیون تومان که شامل مفاصل ساده مکانیکی می شود تا بیش از 300 میلیون تومان که شامل مفاصل پیشرفته هوشمند است، متغییر باشد.

در بخش پنجه های پروتزی، دامنه قیمتی از ساده ترین پنجه ها که حدود 3 تا 7 میلیون تومان تا پنجه های پیشرفته تر مانند پنجه های کربنی که می توانند تا بیش از 100 میلیون تومان باشند، متغیر است.

لاینر های پروتز پا نسبت به دیگر قطعات تنوع زیادی در قیمت ندارند و در محدوده قیمتی حدود 6 میلیون تا 30 میلیون تومان وجود دارند.

یکی دیگر از قطعات مهم، سوکت پروتز می باشد که جز اصلی ترین قسمت های هر پروتز پا محسوب می شود ، هزینه ساخت سوکت بنابر سطح قطع عضو و هزینه مواد اولیه ساخت آن متفاوت است ممکن است در بعضی موارد نیاز به سوکت موقتی برای ساخت باشد که در این صورت هزینه قالبگیری افزایش یافته و با در نظر گرفتن آن محاسبه می شود. اما در پروتز پایی که به روش ایمپلنت ساخته شده باشد، سوکت پروتز وجود ندارد. در مورد هزینه کاشت پای مصنوعی نیز باید گفت تنها شامل هزینه تامین قطعات بکار رفته در آن می شود و هزینه جراحی ایمپلنت اتصال دهنده پروتز به درون استخوان نیز جداگانه محاسبه می گردد.

فرایند قالب گیری

معمولا از باند گچی برای قالبگیری استامپ استفاده می شود اما اخیرا اسکن سه بعدی نیز وجود دارد که متعاقبا هزینه آن را افزایش می دهد.
توجه داشته باشید که تمام براورد هزینه های انواع پروتز پا در ادامه حدودی بوده و با توجه به قیمت ارز و شرایط خاص فرد قطع عضو متغیر می باشد
برای اطلاع دقیق از قیمت پای مصنوعی مورد نظر خود می توانید با کارشناسان ما در کلینیک ارتوز و پروتز بارمان تماس بگیرید.

قیمت انواع پای مصنوعی (پروتز پا)

قیمت پروتز پا زیر زانو

با فرض اینکه فرد قطع عضو استامپ متعادلی داشته باشد قیمت پای مصنوعی زیر زانو در محدوده ای حدود 30 میلیون تومان (پروتز پا بدون لاینر و قفل و قطعات معمولی) تا حدود 120 میلیون تومان (پروتز با لاینر، قفل و پنجه کربنی پیشرفته) است.
قیمت پروتز بالای زانو
با فرض اینکه فرد قطع عضو استامپ متعادلی داشته باشد قیمت پای مصنوعی بالای زانو در محدوده ای حدود 50 میلیون تومان (سوکت معمولی با مفصل مکانیکی و پنجه و اتصالات ساده) تا حدود 700 میلیون تومان (سوکت کربنی لبه سیلیکونی، لاینر، مفصل هوشمند و پنجه کربنی پیشرفته) است.

قیمت پای مصنوعی کربنی (پروتز بالای زانو و پروتز زیر زانو)

منظور از پای مصنوعی کربنی، در اصل بخش سوکت، پنجه پروتز و لوله پروتزی می باشد که می توان این بخش ها را از الیاف کربن ساخت که نسبت به جنس ها سبک تر و مقاوم تر هستند و به طبع به دلیل هزینه بالای الیاف کربن هزینه ساخت این نوع پروتز پا نیز افزایش می یابد.

قیمت پای مصنوعی هوشمند

منظور از پای مصنوعی هوشمند (پروتز هوشمند پا) درواقع هوشمند بودن قطعه مفصل زانو یا پنجه پروتزی می باشد. همانطور که در ابتدا در مورد قیمت هر یک صحبت شد، با بکار بردن هر یک از این قطعات به طبع هزینه پروتز پا بالاتر می رود.
در جلسه ی معاینه و ارزیابی نوع قطعات انتخابی براساس شرایط و اولویت های فرد تعیین می شود و میتوان حدود قیمت نهایی را تعیین کرد.

پرداخت هزینه ساخت پروتز پا توسط بیمه های درمانی

لازم به ذکر است که بیمه های درمانی تکمیلی تا حدودی هزینه های پروتز را پوشش می دهند.که با توجه به نوع بیمه و سطح پوشش آنها هزینه ی پرداختی متغیر است.

 

مشاوره حرفه‌ای را، با کارشناسان ما تجربه کنید

مشاوره حرفه‌ای را، با

کارشناسان ما تجربه کنید

به این مقاله امتیاز دهید

4/5 - (8 امتیاز)

اشتراک گذاری این مقاله

به این مقاله امتیاز دهید

4/5 - (8 امتیاز)

اشتراک گذاری این مقاله

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • بهرام کیماسی
    1402/04/13 4:41 ب.ظ

    قیمت پای سمت چپ زیر زانو حدودی چقدر میشود

    پاسخ
    • کلینیک بارمان
      1402/04/13 1:30 ب.ظ

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      لطفا از طریق تماس تلفنی و یا پیام در واتس اپ با ما در ارتباط باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید