درد های ناحیه ی کمر یکی از شایع ترین مشکلات ارتوپدی به حساب می آیند.درواقع بین اندام های مختلف بدن،کمر جزء مواردی است که فشار بسیار زیادی را تحمل می کند. به همین دلیلی مشکلات بسیار زیادی در این ناحیه مشاهده می شود که شامل مواردی مثل انواع دیسک،سیاتیک،گودی کمر،آسیب دیدگی ورزشی،فرایند طبیعی بالا رفتن سن ،جراحی و …. است.
اگر در مراحل اولیه اقدام به پیشگیری یا درمان کنید،با کارهای ساده مثل استفاده ار کمربند طبی و ورزش میتوانید بیماری و مشکل را برطرف کنید اما اگر جدی تر شود ممکن است به سادگی درمان نشده و حتی به عمل جراحی نیز کشیده شود.
یکی از روش های حمایت از ساختار کمر و محافظت از آن ،استفاده از کمربند طبی است.عملکرد کمربند طبی به گونه ایست که با فشار بر شکم،وزن را از روی ستون فقرات و مفاصل آن برداشته و به بهبودی راحت تر شما کمک می کند.
موارد استفاده کمربند طبی
1. برای دردهای ناشی از رگ به رگ شدن یا کشیدگی ،استفاده از کمربند طبی در یک مدت کوتاه می تواند برای درمان مفید باشد.
2. بعداز شکستگی یا جراحی در ستون فقرات ،از کمربندطبی برای ایجاد ثبات و کمک به بهبودی استفاده می شود.
3. کمربند طبی می تواند به فرد یادآوری کند که در جهات خاصی حرکت نکند یا آرام تر حرکت کند،این کار از حرکات سریع و ایجاد آسیب های بیشتر در فرد جلوگیری می کند.
مهم ترین و اصلی ترین کاربرد کمربند های طبی ایجاد ساپورت و کاهش فشار در ناحیه ی کمر است تا آسیب ها و بدشکلی های این ناحیه به حالت اول برگردد.کمربند های طبی تنوع بسیار بالایی دارند. به طور کلی براساس مواد سازنده به سه دسته ی نرم (soft) نیمه سخت (semirigid) و سخت (rigid) تقسیم بندی می شوند.
از کمربند های سخت معمولا برای درد های متوسط تا شدید ،بی ثباتی ها مثل کمک به در مان شکستگی ستون فقرات ویا بعد از جراحی استفاده می شود، از کمربند های نیمه سخت و نرم برای درد های خفیف یا متوسط استفاده می شودو این وسایل ممکن است به صورت سفارشی ساخته شوند یا از مجموعه ای از قطعات از پیش ساخته شده مونتاژ شوند.
کمربند های طبی سخت معمولا از مواد محکمی ساخته شده اند که به دور تنه میپیچد و برخی از آن ها شامل میله ها یا بار های سخت پلاستیکی یا فلزی هستند که قسمت بیرونی بریس(کمربند طبی) را می پوشاند.
کمربندهای طبی سخت و نیمه سخت با اعمال فشار برای نگه داشتن ستون فقرات در وضعیت سالم و همچنین انتقال وزن از ستون فقرات به شکم ،منجر به برداشتن فشار از ساختارهای ضعیف یا آسیب دیده ستون فقرات از جمله عضلات،مفاصل،دیسک ها وریشه های عصبی و درنهایت به حمایت کمر میپردازند. کمربندهای طبی سخت به شکل قابل توجهی حرکات را در این ناحیه محدود می کنند که خود در درمان و پیشگیری از آسیب های جدی موثر است.
کمربندهای طبی نرم از مواد نرم و انعطاف پذیری ساخته شده اند و معمولا اندازه ها و طرح های مختلفی دارند. این وسایل معمولا یک ثبات نسبی و محدودیت حرکتی متوسطی ایجاد می کنند. بعضی ازین کمربندها شامل پایه های پلاستیکی یا فلزی عمودی میباشند که منجر به افزایش ثبات و محدودیت حرکتی می شود. این کمربند ها محدوده ی حرکت را نسبتا محدود می کنند و امکان خم شدن و چرخیدن را تا حدی میدهند برای مثال فرد میتواند به اندازه ی کافی به جلو خم شود تا زانو را لمس کند اما نمیتواند بیشتر ازین خم شود. این کمربند ها باعث کاهش حرکات ریز و غیرعادی در کمر یا لگن شده همچنین از طریق گرما باعث شل شدن عضلات منقبض شده می شوند.